Lichaamsgerichte therapie

Het lichaam is de kaart van de geest.   J.D.Landis

  • Je wilt weer in contact komen met je oorspronkelijke levenslust en energie
  • Je voelt je onzeker, onrustig, angstig of somber
  • Je bent gespannen, hebt last van stress of je zit tegen een burn-out aan
  • Je vraagt je af wat het allemaal voor zin heeft of hoe je verder moet
  • Je kampt met een groot verlies
  • Je vindt het moeilijk jezelf te uiten

Lichaamsgerichte psychotherapie draagt bij aan je weer energieker en meer ontspannen voelen en meer vanuit je kern te leven. Je voelt dat je beter functioneert en je beleeft meer plezier in relaties en vriendschappen.

Hoe werken we?
Lichaamsgerichte psychotherapie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest en de continue wisselwerking tussen die twee. Negatieve ervaringen en gevoelens die je tijdens je leven opdoet worden ook opgeslagen in je lichaam, zoals het zenuwstelsel en de spieren. Via gewaarworden, voelen, bewust worden, opnieuw betekenis geven en expressie werk je aan acceptatie en heling, aan het vergroten van je welzijn.
We gebruiken daarbij o.a de methodieken van NARM, bio-energetica, psychodrama, mindfulness en focussen. 

Praktische informatie
In een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten kun je onderzoeken of de therapievorm past bij jou en je vraag.

Het behandelproces begint met een intakegesprek. In dit gesprek maken we afspraken over de doelstelling en het aantal sessies. Een individuele sessie duurt 75 minuten en kost 85 euro per sessie.

Lichaamsgerichte psychotherapie valt onder alternatieve geneeswijze en komt in veel gevallen in aanmerking voor vergoeding door de ziektekostenverzekering. Meer informatie daarover staat op de website van de beroepsorganisatie voor lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie: vergoeding zorgverzekering

Ik ben aangesloten bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en de beroepsvereniging SBLP. Ik ben als verpleegkundige BIG geregistreerd.

Mijn praktijk is gevestigd in Zwolle.